Haber

Hatay’da enkaz kaldırmada çevre hamleleri değerlendirildi

HATAY(İGFA)-Başkanlığını Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanı Uzman Çiçek’in yaptığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Emniyet Müdürlüğü grupları katıldı.

Toplantıda, enkaz kaldırma çalışmaları sırasında çevre sorunlarının en aza indirilmesi için yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Mahir Çiçek konuşmasında, “6 Şubat 2023 depreminde ilimizde yaşanan yıkımın çevresel etkilerini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. HBB olarak çevre kirliliğiyle mücadeleye yönelik birçok proje hazırladık ve hayata geçiriyoruz. Birleşmiş Milletler ve kalkınma ajanslarıyla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Çevreyi korumak, güzelleştirmek, toprak, su ve hava kirliliğini önlemek için çalışıyoruz. Doğal kaynakların en iyi şekilde korunmasını sağlamak, bugünün ve gelecek nesillerin sağlık, medeniyet ve yaşam standartlarını yükseltmek en büyük hedeflerimizden biridir. “Sürdürülebilir çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve bu farkındalığı tüm topluma yaymayı hedefliyoruz” dedi.

“DENETİMLERİMİZİ ARTIRARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

İl genelinde enkaz kaldırma çalışmaları yürütülen noktalarda kontroller yaptıklarını kaydeden Çiçek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Şubat 2017 tarihinde Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME) toplantısında aldığımız karara istinaden; İlimiz Hafriyat Belediyemizde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atıklarının taşınması faaliyetlerini yürüten gerçek ve tüzel kişiler tarafından Yönetim Sistemi gereği GPS (Uydu Tabanlı Navigasyon Sistemi) ile takip edilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın daha saygılı bir ortamda yaşama haklarını korumak adına Emniyet Müdürlüğümüzle uyum içinde kontrollerimizi artırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Amaçlarının çevre kirliliğini en aza indirmek olduğunu vurgulayan Çiçek, “Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkım atığı taşıma faaliyeti yürüten gerçek ve tüzel kişileri uyarmak istiyoruz. Belediyemiz bünyesindeki Çevre Denetim Ekibimiz, Emniyet Müdürlüğümüze bağlı kolluk kuvvetlerimiz ve Hatay Valiliğimizin belirlediği Enkaz Döküm Alanları dışındaki alanlara kaçak döküm yapılmasına yönelik gerekli idari yaptırımları uygulamaya devam edeceğimizi beyan ederiz. “dedi.

Hatırlanacağı üzere Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depreminin ardından İçişleri Bakanlığı, TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında afet için 4. Seviye Alarm ilan edildiğini ve Hatay Valiliği’nin çalışmalara başladığını duyurmuştu. enkaz kaldırma çabaları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu